Ambassade van België in Thailand

België in Thailand

Na de aankondiging van het overlijden van Zijne Majesteit Koning Bhumibol op 13 oktober 2016, wenst de Ambassade van België in Bangkok haar medeleven te betuigen aan de Koninklijke familie en het Thaise volk.

De lokale autoriteiten hebben een nationale rouwperiode afgekondigd. Het is passend deze rouw te respecteren en de richtlijnen van de overheid te volgen

De Ambassade adviseert aan de Belgische onderdanen op de hoogte te blijven via enerzijds het raadplegen van het reisadvies voor Thailand van de FOD Buitenlandse Zaken, dat regelmatig geactualiseerd wordt, en anderzijds, het volgen van de lokale media.

 
Welkom op onze website!

U bent een Belg die onlangs naar Thailand is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Bangkok? U reist als toerist door Thailand en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Thailand gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

 
Boodschap Ambassadeur

Philippe Kridelka

 

 

 

 

Beste landgenoten,

Mijn voorganger Ambassadeur Marc Michielsen keerde terug naar Brussel waar hij zijn nieuwe verantwoordelijkheden heeft opgenomen op het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Ikzelf ben in Bangkok aangekomen op 16 december om ons land te vertegenwoordigen als ambassadeur in Thailand, Cambodia, Laos en Myanmar.

Ik kijk ernaar uit om jullie in de komende maanden te ontmoeten. Ik mocht reeds eerder kennis maken met deze prachtige regio als ambassadeur in Singapore en Brunei van 2002 tot 2005. Nadien had ik verschillende boeiende ervaringen in het VN-systeem, eerst in Parijs (ambassadeur UNESCO) en nadien als stafchef van de Directeur-generaal van UNESCO (Mevr. Irina Bokova) en vervolgens in New York als Directeur van het verbindingskantoor van UNESCO bij de VN. Van daar werd ik in juli 2013 naar Brussel teruggeroepen om deel uit te maken van het team ter begeleiding van Koning Filip en Koningin Mathilde in de eerste jaren van hun regering.

Alle gesprekspartners die ik in Brussel heb ontmoet voor mijn vertrek naar Bangkok, benadrukten allen hun positieve ervaringen in hun samenwerking met Thailand, en dit zowel op economisch, sociaal en cultureel niveau, alsmede van het maatschappelijk middenveld. Belgen die ervoor kozen om in dit mooie en vriendelijke land te komen wonen, waren dezelfde mening toegedaan.

Het voltallige team van de ambassade en mijzelf wensen U een succesvol en gelukkig Nieuwjaar 2017!

Philippe Kridelka
Ambassadeur van België in Bangkok

 

Nieuws

20 sep

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders neemt vandaag in New York deel een bijeenkomst die Noorwegen en Palau organiseren over het beheer van de oceanen. Het debat over een duurzaam gebruik van de oceanen kreeg als titel 'De oceanen - een weelde aan mogelijkheden - dialoog op hoog niveau over duurzaam oceaanbeheer'.

20 sep

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders zat vandaag in New York de ministeriële conferentie over het Kernstopverdrag voor. Met dat verdrag wordt een alomvattend verbod op kernproeven ingesteld. Het verdrag werd in 1996 ondertekend, maar het kan pas in werking treden als een speciale categorie van landen toetreedt. Acht onder hen hebben het verdrag nog niet bekrachtigd, namelijk de VS, India, Pakistan, Noord-Korea, Iran, China, Israël en Egypte. Om de twee jaar wordt een ministeriële conferentie georganiseerd om de inwerkingtreding van het verdrag te bevorderen.

20 sep

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders blijft de situatie in Myanmar met veel aandacht volgen. Hij heeft kennis genomen van de toespraak van Aung San Suu Kyi gisteren, waarin zij haar spijt heeft uitgedrukt over het leed dat door het lopende conflict in de staat Rakhine wordt veroorzaakt. Ze heeft ook beloofd om de terugkeer van de Rohingya-vluchtelingen te garanderen en ze heeft de schendingen van de mensenrechten veroordeeld.

20 sep

Onder impuls van vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo maakt ons land 6 miljoen euro extra humanitaire hulp vrij voor de alarmerende humanitaire situatie in DRC. Dat maakt de minister vandaag in New York bekend naar aanleiding van een onderhoud met onder meer de VN Speciale Gezant voor de Grote Meren, Saïd Djinnit, en VN humanitaire coördinator Mark Lowcock. Minister De Croo vraagt aan de internationale gemeenschap ook meer humanitaire middelen vrij te maken voor DRC. 

20 sep

In de marge van de opening van de 72ste sessie van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) in New York nam vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders vandaag deel aan een bijeenkomst over de bescherming van kinderen in gewapende conflicten.