Ambassade van België in Thailand

België in Thailand

 

 
Welkom op onze website!

U bent een Belg die onlangs naar Thailand is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Bangkok? U reist als toerist door Thailand en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Thailand gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

 
Boodschap Ambassadeur

Philippe Kridelka

 

 

 

 

Beste landgenoten,

Mijn voorganger Ambassadeur Marc Michielsen keerde terug naar Brussel waar hij zijn nieuwe verantwoordelijkheden heeft opgenomen op het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Ikzelf ben in Bangkok aangekomen op 16 december om ons land te vertegenwoordigen als ambassadeur in Thailand, Cambodia, Laos en Myanmar.

Ik kijk ernaar uit om jullie in de komende maanden te ontmoeten. Ik mocht reeds eerder kennis maken met deze prachtige regio als ambassadeur in Singapore en Brunei van 2002 tot 2005. Nadien had ik verschillende boeiende ervaringen in het VN-systeem, eerst in Parijs (ambassadeur UNESCO) en nadien als stafchef van de Directeur-generaal van UNESCO (Mevr. Irina Bokova) en vervolgens in New York als Directeur van het verbindingskantoor van UNESCO bij de VN. Van daar werd ik in juli 2013 naar Brussel teruggeroepen om deel uit te maken van het team ter begeleiding van Koning Filip en Koningin Mathilde in de eerste jaren van hun regering.

Alle gesprekspartners die ik in Brussel heb ontmoet voor mijn vertrek naar Bangkok, benadrukten allen hun positieve ervaringen in hun samenwerking met Thailand, en dit zowel op economisch, sociaal en cultureel niveau, alsmede van het maatschappelijk middenveld. Belgen die ervoor kozen om in dit mooie en vriendelijke land te komen wonen, waren dezelfde mening toegedaan.

Het voltallige team van de ambassade en mijzelf wensen U een succesvol en gelukkig Nieuwjaar 2017!

Philippe Kridelka
Ambassadeur van België in Bangkok

 

Nieuws

21 sep

Vandaag is de internationale dag van de vrede. In het kader van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) vindt in New York een ministeriële bijeenkomst plaats over Jeugd, Vrede en Veiligheid. VN-secretaris-generaal Antonio Guterres zit de vergadering voor.

21 sep

België gaat met partnerlanden Benin en Senegal samenwerken om de toegang tot familieplanningsdiensten te verbeteren door het gebruik van big data en satellietinformatie. Dat heeft vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo bekendgemaakt. Ook het Belgische databedrijf Blue Square en de Universiteiten van Brussel en Namen werken mee. België, Benin en Senegal stellen het partnerschap vandaag samen voor bij de Verenigde Naties in New York.

21 sep

Vicepremier en minister van Buitenlandse en Europese Zaken Didier Reynders heeft gisteren het woord genomen voor de VN-veiligheidsraad tijdens het debat dat het Ethiopische voorzitterschap van de raad organiseerde over het thema 'Vredeshervorming: uitvoering en follow-up'. Het debat was bedoeld om aanbevelingen te herzien, zowel van het HIPPO-verslag (2015) als van de VN-secretaris-generaal over de hervorming van de VN-vredes- en veiligheidsarchitectuur.

20 sep

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders neemt vandaag in New York deel een bijeenkomst die Noorwegen en Palau organiseren over het beheer van de oceanen. Het debat over een duurzaam gebruik van de oceanen kreeg als titel 'De oceanen - een weelde aan mogelijkheden - dialoog op hoog niveau over duurzaam oceaanbeheer'.

20 sep

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders zat vandaag in New York de ministeriële conferentie over het Kernstopverdrag voor. Met dat verdrag wordt een alomvattend verbod op kernproeven ingesteld. Het verdrag werd in 1996 ondertekend, maar het kan pas in werking treden als een speciale categorie van landen toetreedt. Acht onder hen hebben het verdrag nog niet bekrachtigd, namelijk de VS, India, Pakistan, Noord-Korea, Iran, China, Israël en Egypte. Om de twee jaar wordt een ministeriële conferentie georganiseerd om de inwerkingtreding van het verdrag te bevorderen.