Ambassade van België in Thailand
Home Consulaire diensten Identiteitskaart voor volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar - eID

Identiteitskaart voor volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar - eID

Verplichting

Elke Belg ouder dan 12 jaar die zijn hoofdverblijfplaats heeft in het buitenland en zich laat inschrijven in het bevolkingsregister van de Belgische ambassade, moet een Belgische identiteitskaart aanvragen.

Sinds 1/1/2011 levert de ambassade enkel nog elektronische identiteitskaarten (e-ID) af.

 
Blijvende geldigheid

De e-ID is 10 jaar geldig (voor Belgen tussen 18 en 75 jaar) maar behoudt haar geldigheid ook na verhuis naar een ander land of bij terugkeer naar België.

 
Mogelijkheden

De identiteitskaart voor Belgen in het buitenland is een geldig reisdocument in de lidstaten van de Europese Unie en in een aantal buurlanden ervan.

Met de e-ID kunt u zich, na activering van de elektronische chip (enkel mogelijk in België en bepaalde ambassades), via informaticanetwerken en internet identificeren.

Voor meer informatie, zie hier.

 
Aanvraag

Enkel Belgen die bij de ambassade zijn ingeschreven kunnen er een identiteitskaart aanvragen. Een e-ID kost momenteel 20 euro en wordt binnen de 8 à 10 weken per post bezorgd (om veiligheidsredenen worden de identiteitskaart en de PIN-code in twee afzonderlijke zendingen verstuurd).

U vult daarvoor het aanvraagformulier in en bezorgt ons 2 kleurenpasfoto’s en het bedrag in THB in gepaste munt (zie consulaire tarieven).