Ambassade van België in Thailand
Home Naar België komen Visum voor België

Visum voor België

 

Verplicht formulier voor reizen naar België 

Vanaf 1 augustus moeten alle personen die vanuit het buitenland naar België terugkeren of naar België reizen en hier langer dan 48 uur verblijven een identificatieformulier (Passenger Locator Form) invullen. U kan dit formulier hier invullen.

 
Openbare raadpleging

De Europese Commissie heeft besloten een openbare raadpleging te starten over het vooruitzicht van de digitalisering van de visumprocedure (E-visa) en over de oprichting van een EU-portaalsite voor online visumaanvragen, gericht op volgende doelgroepen: de reisindustrie, Europese agentschappen die rechtstreeks of onrechtstreeks te maken hebben met het visumbeleid van de EU, visumaanvragers en het grote publiek. Lees verder...

Aangezien er geen specifieke reisbeperkingen meer zijn voor mensen die woonachtig zijn in Australië, Canada, Zuid-Korea, Japan, Rwanda, Nieuw-Zeeland, Uruguay en Thailand, kunnen vanaf nu alle soorten visumaanvragen vanuit Thailand (dezelfde voorwaarden als voorheen) worden ingediend. Ongeacht of de reiziger al dan niet visumplichtig is, alle reizigers moeten bij aankomst aan de Schengenbuitengrenzen kunnen aantonen dat ze aan de Schengen-inreisvoorwaarden voldoen door middel van de nodige documenten.

Visum aanvragen zullen ingediend moeten worden bij het « Belgian Visa Application Centre (VFS) ». Verdere informatie over de procedures en voorwaarden beschikbaar via volgende link  in Engels.

Nog steeds vragen ? Neem contact met ons op via Bangkok.visa@diplobel.fed.be of telefonisch op via + 66 (0) 2108 18 00.

Het verbod van Thailand op internationale commerciële vluchten zal echter doorgaan als de situatie van de Covid-19-pandemie in veel landen kritiek blijft. Neem contact op met de Thaise Ambassade in Brussel voor informatie over Thaise staatsburgers die wensen terug te reizen naar Thailand: https://www.thaiembassy.be/2020/07/15/covid-19-update-2/?lang=nl.