Ambassade van België in Thailand

België in Thailand

Covid-19 Updates

Volg ons op Facebook (@BelgiumInThailand) en Twitter (@BelgiumThailand).

 

 

REIZEN NAAR BELGIË VANAF 21 JULI 2021

I. Toestemming om uit derde landen naar België te reizen

Niet-essentiële reizen naar België zijn enkel toegestaan voor personen die ofwel hun hoofdverblijfplaats hebben of de nationaliteit bezitten van een land van de Europese Unie of het Schengengebied, of  hun hoofdverblijf hebben in een derde land dat op de EU-lijst staat.

Voor landen binnen de jurisdictie betekent dit dat niet-essentiële reizen verboden zijn voor personen die niet de nationaliteit van een EU- of Schengenland bezitten en hun hoofdverblijf in Thailand, Cambodja, Laos of Myanmar hebben. Aanvragen voor een essentieel reiscertificaat kunnen per e-mail aan de ambassade gericht worden op volgende adres: bangkok.visa@diplobel.fed.be

 

II. Procedures voor reizen naar België vanuit Cambodja, Laos, Myanmar en Thailand

 

Alle reizigers moeten de Passenger Locator Form (PLF) invullen en aangeven waar zij de 14 dagen voorafgaand aan hun reis naar België hebben verbleven.

(I) Op basis van de aanbevelingen van de Europese Raad bevinden Thailand, Cambodja, Laos en Myanmar zich momenteel in de rode zone. Iedere persoon die ouder is dan 12 jaar die vanuit een van deze landen naar België reist en niet zijn hoofdverblijfplaats in België heeft, moet in het bezit zijn van :

  • Ofwel een negatieve PCR-test die maximaal 72 uur voor aankomst in België is uitgevoerd.
  • Of een certificaat van inenting, een test of bewijs van herstel van covid-19. Onder certificaat wordt verstaan het Europese digitale COVID-certificaat (verkregen in een EU-land) of, in de toekomst, een certificaat van een derde land dat door de Europese Commissie als gelijkwaardig wordt beschouwd. Momenteel zijn hieromtrent besprekingen gaande betreffende de vier landen in het rechtsgebied. De site zal worden aangepast zodra de besprekingen zijn afgerond.

In de praktijk, en gezien de uiteenlopende eisen van luchtvaartmaatschappijen en transitlanden, raden wij ook reizigers met hoofdverblijfplaats in België aan om ten vroegste 72 uur voor aankomst in België een Covid-test te ondergaan en dit om problemen bij het inschepen te vermijden.

 

Ambassade enkel toegankelijk op afspraak

 

Bezoekers wiens aanwezigheid op de ambassade vereist is, worden verzocht eerst een afspraak te maken.

De ambassade is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8u tot 12u en van 13u tot 16u en op vrijdag van 8u tot 12u en van 13u tot 15u op het nummer +66 2 108 18 00.

 

Consulaire diensten:

Afspraken voor consulaire zaken kunnen worden gemaakt door de datum en tijd van de afspraak te selecteren in onze elektronische kalender (E-afspraak) door het onderwerp te selecteren en hier te klikken (link - gebruik Google Chrome).

Als u problemen ondervindt bij het online registreren van uw afspraak, stuur ons dan een e-mail naar consular.bangkok@diplobel.fed.be met vermelding van de reden voor de afspraak en de gewenste data / tijden.

 
Richtlijnen voor bezoekers:

  • Indien u de laatste twee weken ziek was of ziektesymptomen vertoonde wordt u verzocht uw bezoek aan de ambassade uit te stellen. Dit is tevens van toepassing indien u samenwoont met iemand die symptomen had of onlangs heeft contact gehad met iemand die COVID-19 symptomen vertoonde.
  • Controleer bij voorkeur uw temperatuur alvorens u naar de ambassade te begeven.
  • Draag een masker.

Gebruik de alcoholgel die ter beschikking is aan de ingang van de ambassade.

 

Visa voor Thailand

Voor informatie over Thaise visumverlengingsverzoeken, surf naar www.immigration.go.th of neem contact op met een Thais immigratiekantoor. De Belgische Ambassade verstrekt geen steunbrieven voor visumverlengingen.

Voor Thaise visumaanvragen vanuit België, gelieve contact op te nemen met de Thaise Ambassade in Brussel: https://www.thaiembassy.be/visa/?lang=en

 

Informatieve websites betreft Covid-19

We raden u aan om regelmatig volgende websites te raadplegen:

 

 

Nieuws

23 sep

Op donderdag 23 september zal vice-Eerste minister en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès samen met Europees commissaris voor crisisbeheersing Janez Lenarčič een evenement op hoog niveau voorzitten over de gevolgen van COVID-19 voor kinderen. Dit evenement wordt georganiseerd in de marge van de Algemene Vergadering van de VN, in samenwerking met Niger en de ngo Save the Children.

23 sep

België zal 153.900 vaccins leveren aan Oeganda. Die vaccins zullen bijdragen aan het opvoeren van de vaccinatiecampagne voor leraren en het opnieuw openen van de scholen voor meer dan 10 miljoen leerlingen en studenten. België gaat daarmee in op het verzoek van de Oegandese regering om COVID-19 vaccins te ontvangen.

22 sep

Op woensdag 22 september heeft minister van Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedelijk beleid Meryame Kitir een bezoek gebracht aan de haven van Beiroet, die in augustus 2020 zwaar werd beschadigd door explosies. Het betreft een eerste bezoek van een Belgische minister sinds de ontploffing in Beiroet plaatsvond. Ze had de gelegenheid om haar medeleven te betuigen en een krans te leggen bij het gedenkteken voor de slachtoffers, samen met de familieleden van een Belgisch-Libanees slachtoffer.

22 sep

België veroordeelt met klem de poging tot staatsgreep in Omdurman en betuigt opnieuw haar steun aan het volk van Soedan en zijn overgangsregering. Het roept op de vredesakkoorden van Juba, die op 31 augustus 2020 werden ondertekend, te respecteren. 

20 sep

De 76ste zitting van de Algemene Vergadering van de VN start op 20 september in New York met als thema "Bouwen aan veerkracht via hoop, om te herstellen van COVID-19 - duurzaam heropbouwen, antwoorden op de noden van de planeet, respect voor de rechten van mensen - , en de Verenigde Naties nieuw leven in te blazen”.