Ambassade van België in Thailand

België in Thailand

 

Ambassade gesloten

De ambassade van België in Bangkok zal gesloten zijn op maandag 14 oktober 2019 (Herdenkingsdag voor Z.M. Wijlen Koning Bhumibol Adulyadej). De ambassade is open op woensdag 23 oktober 2019 (Chulalongkorn Dag).

In geval van hoogdringendheid, gelieve het noodnummer te bellen:

+66 (0) 818 339 987

 

Thomas Cook

Belgen die in het buitenland zijn en als Thomas Cook-klant zijn getroffen, kunnen FOD Buitenlandse Zaken contacteren op het volgende nummer: +32 (0)2 501 81 11.

Raadpleeg voor meer informatie over de rol van het Garantiefonds, dat in principe Thomas Cook-België verzekert, de website: www.gfg.be. Het Garantiefonds biedt een formulier aan dat getroffen klanten door hun hotel kunnen laten ondertekenen.

Getroffen Belgen die problemen ondervinden met hun hotel kunnen contact opnemen met de ambassade in Bangkok via het volgende nummer: +32 2 108 18 00 (buiten de werkuren: +66 81 833 99 87). De ambassade kan u helpen de inhoud van de overeenkomst uit te leggen en u zo goed mogelijk begeleiden en meezoeken naar een oplossing voor gerelateerde problemen.

 

 

Welkom op onze website!

U bent een Belg die onlangs naar Thailand is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Bangkok? U reist als toerist door Thailand en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Thailand gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

 

Nieuws

10 okt

Vandaag ontmoette vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders de Directeur-Generaal van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) Antonio Vitorino, in het kader van de Transatlantic Council on Migration.

10 okt

Vandaag is de Europese en Werelddag tegen de doodstraf. Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders herhaalt dat België zich sterk blijft inzetten voor de universele afschaffing van de doodstraf.

09 okt

Vicepremier en Minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Didier Reynders veroordeelt de Turkse militaire operatie in Noordoost-Syrië en roept Turkije op om deze onmiddellijk af te blazen.

09 okt

Vicepremier en minister van Buitenlandse en Europese Zaken en Defensie Didier Reynders is tevreden dat België 1.266.196 euro heeft toegekend aan het Internationale Atoomenergieagentschap (IAEA) voor de versterking van de civiele nucleaire samenwerking en de capaciteiten van de organisatie.

27 sep

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden dat de Mensenrechtenraad in Genève vandaag een nieuwe resolutie van België over de doodstraf heeft aangenomen.