Ambassade van België in Thailand

België in Thailand

Covid-19 Updates

Volg ons op Facebook (@BelgiumInThailand) en Twitter (@BelgiumThailand).

Om verdere verspreiding van nieuwe virusvarianten tegen te gaan hebben de Federale Regering en de Regeringen van de deelstaten beslist om niet-essentiële reizen vanuit België ten stelligste af te raden. Niet-essentiële reizen vanuit België naar het buitenland zijn niet langer verboden.

Niet-essentiële reizen naar België zijn niet langer verboden voor personen die beschikken over de nationaliteit van of hun hoofdverblijfplaats hebben in een land van de Europese Unie of van de Schengenzone, of die hun hoofdverblijfplaats hebben in een derde land dat opgenomen is op de EU List. Hoewel u nog steeds vanuit Thailand naar België mag reizen, is de kleurcode sinds 9 juni echter veranderd in rood. In de praktijk betekent dit dat u om te kunnen reizen een negatieve PCR-test moet kunnen voorleggen die maximaal 72 uur voor vertrek is uitgevoerd. Indien u uw hoofdverblijfplaats in België heeft, bent u theoretisch niet onderworpen aan deze verplichting. Praktisch gezien raden wij u aan dit wel te doen om problemen bij het inschepen te vermijden. Bij aankomst geldt een quarantaine van ten minste 7 dagen. Deze quarantaine kan worden opgeheven eens u in het bezit bent van een negatief resultaat van een tweede PCR-test - verplicht op de 7de dag van uw verblijf in België (en op de 1ste dag als u in België verblijft en dit niet voor uw vertrek hebt gedaan). Als de test op de 7de dag positief is, moet u nog ten minste tien dagen in isolatie blijven. Wij u herinneren eraan dat zowel quarantaine als tests verplicht zijn en dat in geval van overtreding een boete van 250 euro kan worden opgelegd. Meer informatie over de kleurcodes is te vinden op de volgende link: https://www.info-coronavirus.be/nl/kleurcodes-per-land/

Niet-essentiële reizen naar België blijven verboden voor personen die niet beschikken over de nationaliteit van een land van de Europese Unie of van de Schengenzone, en die hun hoofdverblijfplaats hebben in een derde land dat niet opgenomen is op de EU List. De regels die al in voege waren, blijven van toepassing. Zo blijven de bestaande categorieën van “essentiële reizen” van toepassing en blijft het attest van essentiële reis, uitgereikt door de Belgische diplomatieke of consulaire post, noodzakelijk, tenzij het essentieel karakter van de reis blijkt uit de officiële documenten in het bezit van de reiziger. De maatregelen in verband met testen en quarantaine blijven ongewijzigd. Ze zijn hier terug te vinden voor deze categorie reizigers: Reizen van buiten de EU of Schengenzone (info-coronavirus.be)

U vindt een overzicht van alle gezondheidsmaatregelen die door België genomen zijn terug op https://www.info-coronavirus.be/nl/.

Desalniettemin kunnen wij u in alle landen van de jurisdictie alleen aanmoedigen, om de aanbevelingen van de lokale autoriteiten zorgvuldig te blijven volgen en alle maatregelen te nemen die u kunnen beschermen. De maatregelen worden genomen in functie van de evolutie van de gezondheidssituatie en kunnen dus op elk moment wijzigen.

 Verplicht Passenger Locator-formulier voor reizen naar België

Alle reizigers naar België zijn verplicht om het Public Health Passenger Locator Form (PLF) in te vullen en het bewijs van invoering van de ingevulde PLF of een kopie van de ingevulde PLF bij zich te hebben tijdens het hele reis naar de eindbestemming in België en voor de komende 48 uur.

 

Ambassade enkel toegankelijk op afspraak

 

Bezoekers wiens aanwezigheid op de ambassade vereist is, worden verzocht eerst een afspraak te maken.

De ambassade is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8u tot 12u en van 13u tot 16u en op vrijdag van 8u tot 12u en van 13u tot 15u op het nummer +66 2 108 18 00.

 

Reizen naar België vanuit een land dat door België als veilig wordt beschouwd

Er zijn geen specifieke reisbeperkingen meer voor mensen die in Australië, Canada, Zuid-Korea, Japan, Rwanda, Nieuw-Zeeland, Uruguay en Thailand wonen. Vanaf nu kunnen alle soorten visumaanvragen vanuit Thailand (dezelfde voorwaarden als voorheen) worden ingediend. Ongeacht of de reiziger al dan niet visumplichtig is, moeten alle reizigers bij aankomst aan de Schengenbuitengrenzen kunnen aantonen dat ze aan de Schengen-inreisvoorwaarden voldoen door middel van de nodige documenten. Bovendien moeten passagiers voordat ze reizen, het Public Health Passenger Locator Form (PLF) invullen in alle situaties die erop worden beschreven. Bij aankomst zullen ze ook de hygiënemaatregelen van België moeten respecteren. Daarom moeten ze op de hoogte blijven van de evolutie van de gezondheidssituatie in België op de website https://www.info-coronavirus.be/nl/

 

Consulaire diensten:

Afspraken voor consulaire zaken kunnen worden gemaakt door de datum en tijd van de afspraak te selecteren in onze elektronische kalender (E-afspraak) door het onderwerp te selecteren en hier te klikken (link - gebruik Google Chrome).

Als u problemen ondervindt bij het online registreren van uw afspraak, stuur ons dan een e-mail naar consular.bangkok@diplobel.fed.be met vermelding van de reden voor de afspraak en de gewenste data / tijden.

 
Richtlijnen voor bezoekers:

  • Indien u de laatste twee weken ziek was of ziektesymptomen vertoonde wordt u verzocht uw bezoek aan de ambassade uit te stellen. Dit is tevens van toepassing indien u samenwoont met iemand die symptomen had of onlangs heeft contact gehad met iemand die COVID-19 symptomen vertoonde.
  • Controleer bij voorkeur uw temperatuur alvorens u naar de ambassade te begeven.
  • Draag een masker.

Gebruik de alcoholgel die ter beschikking is aan de ingang van de ambassade.

 

Visa voor Thailand

Voor informatie over Thaise visumverlengingsverzoeken, surf naar www.immigration.go.th of neem contact op met een Thais immigratiekantoor. De Belgische Ambassade verstrekt geen steunbrieven voor visumverlengingen.

Voor Thaise visumaanvragen vanuit België, gelieve contact op te nemen met de Thaise Ambassade in Brussel: https://www.thaiembassy.be/visa/?lang=en

 

Informatieve websites betreft Covid-19

We raden u aan om regelmatig volgende websites te raadplegen:

 

 

Nieuws

05 jun

Net als de Europese Unie veroordeelt België met klem het geweld in het oosten van de Democratische Republiek Congo (DRC), met name in Ituri en Noord-Kivu, waar de aanvallen de afgelopen dagen zijn toegenomen en talrijke slachtoffers zijn gevallen onder de burgerbevolking, waaronder ook vrouwen en kinderen.

01 jun

België heeft besloten noodhulp te sturen naar Nepal in het kader van de strijd tegen COVID-19 nadat dit land hiertoe een verzoek had ingediend via het Europees mechanisme voor civiele bescherming. De afgelopen weken is Nepal zwaar getroffen door een nieuwe golf van COVID-19-gevallen.

28 mei

Naar aanleiding van het incident met de echtgenote van de ambassadeur van België bevestigt de FOD Buitenlandse Zaken dat mevrouw Xiang Xueqiu het initiatief heeft genomen voor een privé-ontmoeting met de twee winkelbedienden om zich persoonlijk te verontschuldigen voor haar onaanvaardbare gedrag in de winkel. Door haar ziekenhuisopname kon de ontmoeting niet vroeger plaatsvinden.

15 mei

In 2004 werd 17 mei uitgeroepen tot Internationale Dag tegen homofobie, bifobie en transfobie (IDAHOT). Ter ere van deze dag zal het Egmontpaleis in Brussel van zondag 16 mei tot en met dinsdag 18 mei worden verlicht in de kleuren van de regenboogvlag.

10 mei

As we celebrate the 51st anniversary of diplomatic relations between the Kingdom of Belgium and the Republic of Trinidad and Tobago, we would like to seize this opportunity to stress the quality of the friendly and historical ties between our two countries and express our wish to further enhance them in the future.